Flag

Mini-eclere

24 bucăți
Ușoară
40
Mini-eclere delicate: gusturi rafinate și aspect adorabil. O experiență dulce în fiecare mușcătură.
Descoperă bucuria mini-eclerelor, un regal al gusturilor în dimensiuni adorabile. Fiecare mușcătură este o călătorie în lumea dulciurilor fine, cu coaja crocantă și umplutura delicioasă. Perfecte pentru răsfățul personal sau pentru evenimente speciale. Adaugă o notă elegantă oricărei mese sau eve...
Ingrediente
Preparare
Recipe Tips
Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.
Picture -
Picture -
TE RUGĂM SĂ EVALUEZI REȚETA
Cum a ieșit această rețetă??

Rețete asemănătoare

Rețete asemănătoare

Picture - Hero image

Ingrediente

Pentru aluat
125 mlapă
30 gunt
1 prafsare
80 gfăină
20 gAmidon alimentar Gustin Dr. Oetker
4ouă
5 gPraf de copt Dr. Oetker
Pentru ungere
4 lingurigem de caise
4 linguriapă
Pentru cremă
400 mlfrișcă
3 linguriCremă Nougat cu alune
Pentru glazurare
200 gzahăr pudră
4 linguriapă caldă
Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Pentru decorare
Ornamente pentru prăjituri Mix pentru Prințese Dr. Oetker
Ornamente pentru prăjituri Galaxie Dulce Dr. Oetker

Afișare produse

Picture - Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker
Picture - Praf de copt Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar roșu Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar albastru Dr. Oetker
Picture - Colorant alimentar galben Dr. Oetker
Picture - Ornamente pentru prăjituri Mix pentru Prințese Dr. Oetker
Picture - Ornamente pentru prăjituri Galaxie Dulce Dr. Oetker
1

Pregătirea mini eclerelor

Se dă în clocot apa împreună cu untul și cu sarea. Se amestecă făina cu amidonul, se încorporează în amestecul de pe foc și se fierbe, amestecând continuu, până ce aluatul se desprinde de pe oală. Aluatul rezultat se pune într-un vas de mixare și se lasă aproximativ 2 minute să se mai răcească. Se încorporează în aluat și ouăle și praful de copt, cu ajutorul unui mixer de mână.


Aluatul se toarnă apoi într-un poș cu orificiu în formă de stea (cu diametru circa 9 mm). Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se distribuie aluatul formându-se 24 de forme/coji de eclere, cu lungimea de circa 7 cm.


Se introduce apoi tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc și se coace timp de 15 minute. În primele 10 minute de coacere, respectiv până când eclerele capătă o culoare roșcată-brună, nu se deschide ușa cuptorului deoarece aluatul se va lăsa.

Poziție grătar: central

Durată de coacere: 15 Minute

Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C

Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C


Eclerele răcite se taie în două, cu ajutorul unui cuțit. Pentru ungerea eclerelor, se amestecă gemul cu apă, se dă în clocot și se întinde apoi compoziția rezultată pe suprafața din interior a jumătăților de ecler, după ce aceasta s-a răcit.

2

Pregătirea cremei

Se amestecă bine frișca cu crema Nougat, cu ajutorul unui mixer şi se toarnă într-un poș cu orificiu în formă de stea (diametru aprox. 9 mm). Cu ajutorul poșului se repartizează uniform crema peste baza eclerelor.

3

Decorare mini eclerelor

Zahărul pudră se amestecă cu apa și se împarte în 3 cantități egale. Fiecare din aceste compoziții se colorează, în funcție de preferință, cu coloranți alimentari - albastru, roșu, galben. Se decorează eclerele cu glazura colorată obținută și apoi se presară pe deasupra cu ornamente de zahăr colorate, cu diferite texturi - perluțe, firișoare, steluțe.

  • Vă rugăm să țineți cont de condițiile de coacere ale cuptorului dvs.