



PRAJITURA CU MERE de post
Ingrediente
- 1 Kg mere
- 1 cana gris
- 1 cana faina
- 1 cana zahar
- 200 g maragrina de post
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 200 g nuca tocata
- 2 lgt de scortisoara
- 2 lg miere(optional)
Rețete similare
-
Pepene umplut
- - 4.97 -
Prajitura cu mere
- - 5.00 -
Prajitura cu foi de napolitana
- - 4.85
PRAJITURA CU MERE de post
Mod de preparare
Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.
Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.
La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.
Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.
Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.
Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.
Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere.
Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere.
Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete.
Tocam nuca mai mare, presarand-o deasupra merelor.
Eu am pus si putina miere deasupra apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..
Se lasa sa se raceasca (daca rezistati, caci miroase, pfoaii, nu am cuvinte :)) ), dupa care se portioneaza

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.