



Tort Oreo
Ingrediente
- 3 oua
- 120 ml ulei
- 400g zahar
- 2?1/2 lingurite esenta vanilie Dr. Oetker
- 220g faina cernuta
- 75g cacao Dr. Oetker
- 2 lingurite bicarbonat de Na
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- 150 ml lapte batut
- 120 ml cafea fierbinte
- 200g unt cu 80%grasime
- 400g zahar pudra
- 150 ml smantana de gatit/ lapte de frisca
- biscuiti Oreo pt decor
Rețete similare
-
tort diplomat
- - 5.00 -
Inghetata rapida cu ness
- - 2.00 -
Cheesecake cu capsuni
- - 5.00
Tort Oreo
Mod de preparare
BLAT: se amesteca ouale cu uleiul, zaharul si vanilia. Apoi strecuram intr-un vas faina, cacaoa, bicarbonatul de Na, praful de copt si sarea. Le amestecam si adaugam treptat(dar nu tot amestecul de faina) peste compozitia blatului. Punem apoi o parte din laptele batut, iar din amestecul de faina, iar lapte batut, iar amestecul de faina, apoi cafeaua fierbinte si ultima parte din amestecul de faina. Rasturnam aluatul in doua forme identice( rotunde), tapetate cu hartie de copt si dam la cuptor 50 min la 180 grade
CREMA:amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra strecurat. Turnam putin cate putin zahar, adaugam iar esenta de vanilie si smantana/ frisca putin cate putin. Daca este nevoie scoatem mai inati apa din unt
DECOR: jumatate de pachet de biscuiti Oreo se strivesc cu facaletul intr-o punga si se pun in jumatate de crema pe care o amestecam si o punem intre cele doua blaturi. Deasupra punem crema ramasa,cea alba, ornata cu restul biscuitilor taiati pe jumatate

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!