



Prajitura cu iaurt, mascarpone si capsuni .!
Ingrediente
- Blatul:
- 6 oua
- 250 g zahar
- 125 ml lapte
- 300 g faina
- un plic praf de copt Dr. Oetker
- un varf de cutit de sare
- esenta de vanilie
- Crema:
- 500 g mascarpone
- 400 g iaurt grecesc(10% grasime)
- 300 ml frisca
- 2 oua
- 350 gr zahar pudra
- 20 gr gelatina
- 700 g capsuni
- esenta de vanilie (fiola 2ml)
- Sirop:
- 300 ml apa
- 150 g zahar
- coaja de lamaie
- Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata
- 50 ml lapte
- 30 g unt
Rețete similare
-
PRAJITURA ASORTATA
- - 5.00 -
Spuma de ciocolata cu avocado
- - 5.00 -
tOET ANIVERSAR
- - 5.00
Prajitura cu iaurt, mascarpone si capsuni .!
Mod de preparare
1 Blatul :Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.
2 Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.Compozitia se toarna intr-o tava(42/29cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat pana la testul cu scobitoarea.Cat timp se raceste blatul pregatim crema.
3 Crema :Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
Ouale se mixeaza impreuna cu 100g zahar si se pun pe baie de apa amestecand continuu pana se spumeaza si se albesc.In compozitia de ou cat e calda, adaugam gelatina hidratata si omogenizam bine pana ce toata gelatina se dizolva.Lasam la racit.
4 Spumam crema de branza mascarpone cu restul de zahar, incorporam si iaurtul dupa care turnam compozitia de ou si gelatina.Omogenizam dupa care amestecam cu frisca batuta.
Peste compozitia rezultata punem capsunile taiate cubulete si esenta de vanilie.Cu o paleta amestecam usor.
5 Asamblare :Blatul racit se taie in doua foi.
Prima foaie o asezam in tava in care am copt blatul, insiropam usor cu siropul fiert si racit,turnam deasupra crema si cea de a doua foaie de blat, pe care o insiropam.Dam la rece pentru cateva ore.
6 Glasam prajitura cu glazura de ciocolata, dam la rece pentru 30 min, dupa care o putem portiona.Decorati fiecare prajitura cu fulgi de ciocolata alba si felii de capsuni.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.