



Tort de inghetata.!
Ingrediente
- 13 oua
- 12 linguri zahar
- 1 l frisca lichida
- 4 linguri nes
- Pentru glazura:
- 150 g zahar pudra
- 1 albus
- 4 linguri zeama de lamaie
- Pentru ornat:
- 200 g alune nesarate
- 1 carambola(fructul stea)
Rețete similare
-
Cornulete cu alune
- - -
Inghetata de portocale
- - 5.00 -
Negrese cu bezele
- -
Tort de inghetata.!
Mod de preparare
1Freci galbenusurile spuma cu zaharul si adaugi nesul.Cand zaharul s-a topit,adaugi albusurile batute spuma si frisca.Amesteci continuu cu lingura de lemn,pana devine o compozitie cremoasa si omogena.Intr-un vas special in forma de stea,uns cu putin ulei, torni compozitia si o lasi la rece cel putin 4-5 ore.
2 Alunele le maruntesti,iar albusul in bati spuma cu zaharul pudra si zeama de lamaie,formand astfel o glazura.Inainte de a scoate tortul,incalzesti vasul cateva secunde pe aburi, pentru a se desprinde mai usor.Il asezi pe un platou,tapetezi marginile cu alune,iar deasupra il glazurezi dupa pofta inimii.Il ornezi cu feliute de caramel
Autentifică-te pentru a vota această reţetă!

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.