



Tort diplomat cu piersici
Ingrediente
- Pt Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, esenta de vanilie.
- Pt Crema: 3 oua, 200 gr. zahar, 500 ml frisca, 2 plicuri gelatina,
- 1 plic zahar vanilat, piersici din compot
- Pt sirop: 200 gr zahar, 200 ml apa, coaja rasa de lamaie
- Decor: frisca si fructe
Rețete similare
-
Desert racoros cu visine
- - 4.20 -
Prajitura de capsuni
- - -
Fresh tutti frutti
- - 5.00
Tort diplomat cu piersici
Mod de preparare
Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul, pana sa intarit (nu foarte tare) adaugati pe rand galbenusurile amestecand cu telul din sus in jos apoi sa adaugati treptat faina, puneti compozitia intr-o tava de copt unsa si tapetata cu faina, o bagati la cuptor 35-40 min, verificati cu scobitoarea.Cand sa racit se taie in doua foi si se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul) cu siropul fiert si racit.
ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas, amestecand continuu, dupa ce au dat cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina in care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece 100ml si se amesteca energic. compozitia de oua si zahar se amesteca cu frisca batuta si bucatile de piersici si se toarna peste foaia insiropata din tava. asezam cea de a doua foie si o insiropam, o tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine eu am lasat-o pana a doua zi, rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructe.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.