



Ingrediente
- 4OOg lapte praf ,35O g zahar,15Og unt apa 15O ml,esenta de vanilie
- 1 plic de gelatina vegetala ,1OOg migdale,15Og curmale fara samburi
Rețete similare
-
Fursecuri de Halloween
- - 5.00 -
Caramel de casa
- - -
Briose cu afine
- - 5.00
Ciocolata alba cu migdale si curmale
Mod de preparare
Zaharul si untul se topesc in apa ce se pune la fiert impreuna cu gelatina . Laptele praf se amesteca usor in ploaie peste apa ce a fost luata de pe foc de cca 6/7 minute,avand grija sa nu se formeze cocoloase. Eu pentru mai multa siguranta bag mixerul si amestec pana incepe sa se ingroase compozitia. Se adauga migdalele coapte in cuptor si pisate usor,impreuna cu esenta. Intr-o tava se pune hartie de staniol , se unge cu putin unt,si se toarna jumatate din cantitate. In timp ce se racoreste si se intareste primul strat de ciocolata,se pun curmale taiate apoi se toarna si cantitatea ramasa . Se da la rece24 de ore. Se poate servi dupa imaginatie,ornata cu topping caramel,frisca si o capsuna,trei afine si o frunza de menta etc.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.