



Ingrediente
- 3 oua,1 cana faina malai, 1 cana gris,1 cana faina alba,1 praf de copt,coaja rasa lamaie
- 4 linguri de zahar, 1/2 cana unt topit sau ulei de masline,2 lingurite sare.
- 2 cani iaurt sau lapte batut.
Rețete similare
-
Chec de ciocolata si vin
- - 5.00 -
prajitura cu branza 1
- - 5.00 -
Lemon curd ( crema de lamaie)
- - 5.00
Prajitura cu malai
Mod de preparare
Se opareste faina de malai amestecandu-se sa nu se faca cocoloase si se da deoparte.Se sparg ouale intr-un castron sau vailing,se adauga iaurtul sau laptele batut,untul sau uleiul de masline,zaharul,zaharul vanilinat,sarea.Se bat impreuna, pana sunt bine amestecate si s-a topit zaharul.Se adauga apoi malaiul oparit si se amesteca energic sa nu se faca cocoloase.In continuare, se pune grisul,faina alba amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La final se adauga coaja rasa de lamaie.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 40-45 de minute pe gratarul din mijloc al aragazului la temperatura de 180 de grade.Se serveste atat cald,cat si rece.Este delicos.Pofta buna!.
P.S.Toate cantitatile se masoara cu aceeasi cana.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.