



Tarta cu portocale de post
Ingrediente
- 300 gr. faina,
- 1 lingurita de sare,
- 150 gr. margarina de la frigider,
- 80 ml apa rece,
- 1 pachet zahar vanilat,
- coaja de la jumatate de portocala
Rețete similare
-
Aroma de Ness cu Glazura Alba (de Post)
- - -
CLATITE DE POST
- - 5.00 -
chec cu nuci
- - 5.00
Tarta cu portocale de post
Mod de preparare
Intr-un vas amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina taiata in mici bucatele si amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijloc si punem coaja rasa de la o jumatate de portocala si pachetul de zahar vanilat. Adaugam si apa si framantam aluatul. Il acoperim cu o foaie de celofan si il punem in frigider pentru 25 minute.
Umplutura: 200 gr. zahar, 250 ml suc de portocale, 3 portocale, 170 gr. migdale maruntite, 50 gr. margarina, 45 gr. gem de caise, 15 gr. faina. Punem intr-un vas, pe foc, sucul de portocale si zaharul. Amestecam timp de zece minute, pana obtinem consistenta unui sirop. Apoi adaugam portocalele taiate in bucati. Maruntim migdalele si le amestecam cu margarina si zaharul. Gemul de portocale il incalzim si-l amestecam cu compozitia de mai sus.
Aluatul il taiem si il punem in forma de copt. Peste compozitia de aluat adaugam umplutura si o introducem la copt in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade.Lasam tarta la copt, timp de 20 de minute.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.