



Prajitura Televizor.!
Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 oua
- 10 linguri apa
- 300 g faina
- 400 g zahar
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- sare
- coaja de la o jumate de lamaie
- Pentru foi:
- 50 g unt
- 50 g zahar
- 2 linguri lapte
- 2 lingurite cacao
- 2 oua
- faina cat cuprinde
- Pentru Crema:
- 350 g unt
- 350 g zahar pudra
- 1 lamaie
- putina sare
- 1 l lapte
- 4 linguri pline cu varf de gris.
Rețete similare
-
Negresa
- - 5.00 -
Baclava
- - 5.00 -
TORT CU CIOCOLATA
- - 5.00
Prajitura Televizor.!
Mod de preparare
1 fresi galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugi treptat cate o lingura de apa,faina in ploaie,albusurile batute spuma,praful de copt,sarea si coaja de lamaie.Torni aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coci blatul 40-50 de minute.
2 Amesteci toate ingredientele,pui faina cat sa-ti iasa un aluat elastic din care intinzi 2 foi.Le coci pe dosul tavii in care ai copt blatul.
3 Freci untul spuma cu zaharul pudra.Fierbi grisul cu laptele pana se ingroasa si lasi la racit.Adaugi apoi grisul fiert,lingura cu lingura in untul frecat spuma,pui coaja de zeama de lamaie si dai crema la rece.
4 Tai blatul in doua.Intinzi peste prima parte de blat un sfert de crema,apoi asezi o foaie,un strat de crema,iar foaie,crema si ultima parte din blat.Intinzi peste prajitura2-3 linguri crema de ciocolata din comert si decorezi cu naca macinata si bomboane.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.