



Ingrediente
- Ciocolata de menaj
Rețete similare
CIOCOLATA
Mod de preparare
Pregatirea ciocolatei: Intr-o cratita se pune smantina si ciocolata rupta bucatele. Punem cratita pe foc si amestecam cu un tel pina se topeste ciocolata si se obtine un amestec neted si uniform. Se adauga rom dupa gust. Amestecam bine sa se incorporeze romul.
Se toarna amestecul obtinut in castronele mici sau in forme speciale de aluminiu cum am avut eu. Aceste forme se pot cumpara din magazinele specializate cu produse gastro. Se lasa la racit la temperatura camerei dupa care se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece la frigider pina a doua zi.
Pregatirea sosului de capsuni: Intr-un ibric se pune pe foc apa cu zaharul. Cind s-a topit zaharul se adauga fructele congelate (sau proaspete) si lasam la foc mic cat se dezgheata fructele. Atentie: Nu trebuie sa fiarba! Mixam bine cu un mixer vertical sau de care avem si apoi dam totul printr-o sita deasa astfel incat la final sa rezulte de fapt un piure neted de fructe si fara samburi. In functie de fructele folosite si gustul propriu se adauga sau nu zeama de lamaie.
Realizarea decoratiilor: Se topeste ciocolata si se toarna intr-un cornet sau intr-o punga de plastic careia ii taiem varful. Decoratiile se pot realiza dupa dorinta si inspiratia fiecaruia. In cazul meu am procedat asa: pe patrate de hartie de copt am desenat in prima faza un triunghi mai inalt cu varful in jos. Din acelasi varf al triunghiului mergem cu ciocolata in sus largind de fapt catenele triunghiului si baza lui. Inseamna ca peste primul triunghi, din varful lui desenam un alt triunghi putin mai scurt decat primul si cu lungimea bazei mai mare decat a primului. Eventual daca nu se intelege bine as putea desena si atasa o poza ajutatoare. Nu am reusit sa fotografiez aceasta etapa, era destul de tirziu si in alta ordine de idei ma grabeam, mai incolo o sa intelegeti de ce. Deci, reluam: desenam un triunghi, apoi altul si tot asa pe baza aceleeasi tehnici pina cind ne place cum arata si consideram ca este destul de aratos. Uitandu-ma la fotografia mea vad ca am desenat 5 triunghiuri. Dupa ce am terminat de desenat decoratia introducem hartia de copt in pahare de sticla pentru a lua forma cilindrica si dam la congelator. Trebuie sa fiti atente ca paharele sa fie oarecum drepte, adica sa nu fie putin conice. In cazul acesta figurina noastra de ciocolata nu va fi la fel de aspectuoasa. Inainte de folosire se scoate hartia de copt din pahar, figura de ciocolata desprinzandu-se cu foarte mare usurinta. Atentie mare sa nu le rupeti, sunt extrem de fragile.
Asamblarea desertului: Pe o farfurie speciala de desert se rastoarna ciocolata din forma de aluminiu. Pentru a se desprinde usor trebuie introdusa cateva secunde in apa fiarta. Intoarcem cu fundul in sus si o asezam in mijlocul farfuriei. Pe linga ea turnam cu un polonic mic sosul de fructe si asezam intr-o margine laterala decorul de ciocolata. Pentru mai multa culoare decoram si cu un varf de menta si servim. Un desert pe cat de aspectuos pe atat de gustos.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.