



Prajitura cu crema de portocale??8MARTIE??
Ingrediente
- Pt blat:500g faina,2 oua ,5 linguri de lapte,8 linguri de zahar,
- 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamiie,2 linguri pudra de cacaoDr. Oetker,
- 50 g miez de nuca ,200g unt
- Pt crema:3 linguri faina,300g zahar,400ml lapte,,zeama de la 2 portocale,100g unt,
- 100g ciocolata amara,3 portocale
- Pt glazura;250g zahar pudra,4 linguri zeama de lamiie.
Rețete similare
-
Banane la gratar
- - 5.00 -
Inghetata cu coacaze si stafide
- - 5.00 -
Tiramisu
- - 5.00
Prajitura cu crema de portocale??8MARTIE??
Mod de preparare
Freci untul cu zaharul pina devine spumos,adaugi ouale,laptele,amoniacul stins cu zeama de lamiie ,miezul de nuca zdrobit si in final faina o pui treptat cernuta cu cacao.Amesteci toate ingredientele pina se omogenizeaza.Torni compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hirtie de copt si introduci in cuptorul preincalzit cca 40-50 de minute.Amesteci faina, zaharul si laptele,le fierbi la bain-marie,amestecind mereu pina se ingroasa.Iei crema de pe foc si o dai la rece.Dupa racire dar nu de tot o freci cu untul si adaugi zeama de portocale.Adaugi si ciocolata rupta bucatele si amesteci .Tai blatul in 2 parti pe lungime,intinzi crema pe blatul de jos, adaugi si felii de portocale subtiri pe deasupra cremei si pui si al 2lea strat de blat.Inbraci prajitura cu glazura de lamiie,preparata prin frecarea zaharului cu zeama de lamiie la rece si ornezi cu coaja din portocale.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!