



Negresa cu ciocolata si popcorn
Ingrediente
- Pentru blat: 100 g ciocolata cu lapte 100 g unt 100 g zahar 4 oua
- 3 linguri cacao 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt 1 zahar vanilat
- Pentru caramel: 100 g zahar 50 ml smantana pentru frisca 1 lingura unt
- Pentru ggglazura de ciocolata: 50 g ciocolata amaruie 50 g unt 2 linguri lapte condensat
- In plus: 1 punga pentru microunde de popcorn cu sare
Rețete similare
-
Salata tropicala
- - 5.00 -
Inghetata de zmeura
- - 5.00 -
Salata de fructe.
- - 5.00
Negresa cu ciocolata si popcorn
Mod de preparare
Blat:
Ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete le topim la foc mic sau la microunde. Nu infierbantam prea tare, doar atat cat sa putem omogeniza. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu mixerul.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40-45 de minute. Blatul va fi ferm la atingere (ca un burete :) ) si va avea mici crapaturi la suprafata. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Glazura de ciocolata:
Topim ciocolata la foc mic impreuna cu untul si laptele condensat. Omogenizam si lasam la racit.
Preparam popcornul la microunde, dar la fel de bine puteti sa-l preparati si prin metoda clasica, la ceaun. Lasam sa se raceasca, apoi punem peste prajitura.
Caramel:
Zaharul il caramelizam la foc mic pana ajunge la culoarea dorita. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, altfel va deveni amarui. Turnam cu atentie smantana pentru frisca si amestecand continuu fierbem pana se topeste caramelul si compozitia se ingroasa putin. La sfarsit punem si untul. Lasam sa se raceasca.
Dupa ce caramelul s-a racit, turnam peste popcorn, cu cat mai dezordonat cu atat mai bine. :) )))
Se da prajitura la frigider pentru vreo jumatate de ora, ca mai mult nu rezistati :) ) apoi se portioneaza.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.