



Sirop de ghimbir
Ingrediente
- -2 cani ghimbir ras;
- -2 lamai;
- -2 lingurite extract de vanilie;
- -4 cani apa plata;
- -4 cani zahar.
Rețete similare
-
Salata de fructe cu
- - 5.00 -
Guguluf cu visine
- - 5.00 -
Fresh tutti frutti
- - 5.00
Sirop de ghimbir
Mod de preparare
Apa si zaharul le punem intro oala, la fiert. Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe dinnou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinaite spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.
Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.
Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.
Pofta buna!
Autentifică-te pentru a vota această reţetă!

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.