



Prajitura Dobos
Ingrediente
- Pentru foi: 500 g faina 100 g zahar 100 g margarina sau unt
- 1 ou 2 linguri miere de albine 1 lingurita amoniac 1 pahar lapte
- Crema: 3budinci de ciocolata 0,750 ml lapte 6-8 linguri zahar 200 g Finetti 200g unt
- Decor: 1 plic Glazura cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker
Rețete similare
-
Prajitura Andreea
- - 5.00 -
trufe
- - 5.00 -
SFOARA LUI IUDA
- - 5.00
Prajitura Dobos
Mod de preparare
Din ingredientele pentru foi se face un aluat potrivit( care sa se intinda usor). Se imparte in 5 parti .Se intinde cate o foaie si se coc pe dosul tavii.
Crema se pregateste astfel:
Cele trei plicuri de budinca, se pregatesc conform instructiunilor de pe plic( doar ca eu am folosit doar cate 2 linguri de zahar, pentru fiecare budinca-in total 6 ). Dupa ce s-a racit crema de budinca, adaugam treptat untul( la temperatura camerei) si mixam pana devine o crema fina. La urma adaugam crema de Finetti (care ii da un gust aparte si unic!).
Cu aceasta compozitie umplem foile.
Foaia de deasupra o decoram cu Glazura cu gust de ciocolata, sau orice alta glazura dorim.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.