



Ingrediente
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua
- 3 albusuri
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 4 linguri smantana
- 200 g faina
- 4 linguri pesmet
- 4 banane
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- 1 lingura lichior de banane
- 500 ml frisca lichida
- cate 1 lingura unt si faina pentru forma.
Rețete similare
-
petit chinois
- - 5.00 -
Prajitura cu miere de albine
- - 3.75 -
TIRAMISU
- - 5.00
Tort cu banane.!
Mod de preparare
1 Separi albusurile de galbenusuri.Freci untul inmuiat la temperatura camerei cu 100 g zahar,apoi adaugi treptat galbenusurile,zaharul vanilat,smantana,lichiorul,faina,praful de copt si pesmetul.Bati spuma toate albusurile cu zaharul ramas.Le incorporezi in compozitia pentru blat,impreuna cu 2 banane taiate in cubulete,amestecand usor de jos in sus.
2 Torni compozita intr-o forma cu diametru de 26 cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.Coci blatul la foc mediu,timp de 40-45 de minute.
3 Bati frisca lichida,racita in prealabil in frigider cel putin 3 ore.
4 Tai blatul racit in 2 foi orizontale.Ungi un blat cu 1/3 din frisca,pui un strat de rondele de banane si acoperi cu al doilea blat.Imbraci tortul in frisca ramasa si decorezi cu zeama de lamaie.Pastrezi tortul la frigider.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.