



Ingrediente
- 3 oua, 60 g zahar, o lingurita rom (15 ml), unt pentru prajit, zahar vanilat
Rețete similare
-
Spuma de capsuni si fragi
- - 5.00 -
Uscatele cu nuca
- - 5.00 -
RULADA CU ZMEURA
- - 5.00
Clatite
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si romul, apoi se bat pana cand se intaresc din nou; se pun galbenusurile si spuma se bate usor de 4 – 5 ori cu telul, ca sa se amestece bine. Intre timp, se incalzeste o tigaie de clatite mai mica, goala, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacara). Se pune in tigaie o lingurita cu varf de unt netopit (25 g) care se va incalzi imediat; tigaia, se invarteste ca sa se unga bine peste tot si in ea se desarta jumatate din compozitie care apoi, se intinde repede uniform cu lama cutitului si se lasa sa se rumeneasca 1 – 2 minute. Dupa ce clatita s-a prins bine la baza, se trece cu lama cutitului sub ea, de jur imprejur si se indoaie in jumatate. Nu se coace pe ambele parti; partea de deaspura ramane mai moale, ca o crema la mijloc. Se lasa sa alunece pe o farfurioara si se pudreaza cu zahar si vanilie.
Se serveste imediat, altfel se va lasa; se coace si restul clatitelor la fel. Compozitia se pregateste numai pentru 3 – 4 clatite o data, caci se lasa albusul, fiind fara faina

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.