



Prajitura glazurata de post de post
Ingrediente
- 2 cani faina
- cana zahar
- 5 linguri gem
- 1 lingurita bicarbonat (stins cu putin otet)
- 1 cana sifon (sau apa minerala)
- esenta rom dupa gust
Rețete similare
-
Prajitura cu foi de napolitana
- - 4.85 -
Prajitura zi si noapte
- - -
Placinta de post cu mere rase si scortisoara
- - 5.00
Prajitura glazurata de post de post
Mod de preparare
Pentru blat pregatesti asa:
1.In acelasi vas freci cu mixerul intai zaharul cu gemul pana ce amandoua se topesc si se transforma intr-o pasta.
2.Adaugi apoi bicarbonatul, sifonul (putin cate putin), cacaoa, uleiul, 1 strop de esenta.
3.Amesteci in continuare cu mixerul si la urma adaugi faina, dar nu toata dintr-o data.
4.Aprinzi cuptorul si cat se incalzeste ungi cu ulei (sau margarina) o tava cu peretii mai inalti, torni compozitia si o dai la cuptorul incalzit.
5.O lasi sa se coaca la foc mic.
6.Cand blatul a crescut, verifici cu o scobitoare pe care o introduci la mijlocul tavii si daca atunci cand o scoti este curata inseamna ca blatul este copt.
7.Lasi blatul sa se raceasca si apoi faci glazura.
Pentru glazura pregatesti asa:
1.Amesteci 5 linguri zahar cu 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao.
2.Le pui la foe mic amestecand incontinuu pana ce se ingroasa asemeni mierii.
3.Intinzi glazura peste prajitura si o tai rece.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.