



Tort exotic de frisca, mango si cocos
Ingrediente
- Pentru blat
Rețete similare
-
Tort cu ciocolata
- - 5.00 -
Tarta cu fructe
- - 5.00 -
Pere cu sos de ciocolata
- -
Tort exotic de frisca, mango si cocos
Mod de preparare
Pregăteşti astfel:
1. Preîncălzeşti cuptorul la 180°C. Topeşti margarina Rama maestro. Baţi ouăle cu zahărul, pe baie de abur. Le iei de pe foc şi continui să amesteci masa de ouă, până când se răceşte. Amesteci migdalele măcinate, cu grişul şi praful de copt, apoi le încorporezi treptat în masa de ouă, împreună cu margarina Rama maestro topită.
2. Torni aluatul într-o formă de tort (Ø 26 cm) tapetată cu hârtie de copt, pe care o dai la cuptor timp de 30 de minute. Scoţi blatul, îl răstorni, dezlipeşti hârtia de copt şi îl laşi să se răcească pe o planşetă de lemn.
3. Înmoi gelatina în apă rece. Amesteci iaurtul cu lichiorul de cocos şi zahărul pudră. Baţi 350 ml frişcă şi o încorporezi în compoziţia cu iaurt, împreună cu gelatina dizolvată. Dai crema la frigider timp de 5-10 minute.
4. Tai blatul în două foi orizontale. Fixezi un inel de tort în jurul bazei, apoi ungi cu masa de cocos şi frişcă. Aşezi deasupra a doua foaie de blat şi dai tortul la frigider, timp de 3 ore.
5. Baţi spumă frişca rămasă, împreună cu întăritorul. Pui frişca într-un cornet sau poş. Ornezi tortul cu frişcă, felii de mango şi fulgi de cocos.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.