



Ingrediente
- 8 piscoturi 0 gr smantana dulce sau obisnuita (ideal ar fi branza mascarpone) 3 caise/piersici/mer
Rețete similare
-
Biscuiti cu portocale si malai
- - 5.00 -
chec cu mere
- - 5.00 -
Crema de zahar ars
- - 5.00
Tarta
Mod de preparare
Piscoturile se rup in 2 si se pun pe fundul paharului/bolului. In functie de ce recipiente folositi numarul de piscoturi poate creste la 10-15, idea este sa aveti 2 straturi de piscoturi pe fundul vasului in care pregatati tarta.
Se amesteca smantana/mascarponele cu 3 linguri de zahar pdra si 2 linguri de esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine zaharul. (mixer sau blender)
Dati crema la frigider pentru cat timp caramelizati fructele.
Caisele si strugurii se taie bucatele mici si se caramelizeaza in tigaie impreuna cu 2 linguri de zahar pudra.
Atentie sa nu le ardeti, daca este nevioie puteti sa adaugati si putina apa, fructele trebuiesc caramelizate pana devin moi.
Intr-un bol amestecati 1 lingura de esenta de vanilie cu 1 lingura de zahara pudra si 100 ml de apa, cu care o sa stropti piscoturile pentru a se inmuia.
Peste piscoturi adaugati fructele caramelizate, dar mai pastrati cateva pentru decor.
Se adauga crema, iar apoi peste crema se pun cateva fructe si cateva bucatele de ciocolata rasa cu lama cutitului.
Dati la frigider pentru 20-30 de min si apoi puteti sa le serviti

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.