



Ingrediente
- Aluatul: 1 iaurt mic,4 oua,1 pachet margarina,200 gr.de zahar,3 plicuri de zahar vanilat
- Dr. Oetker,1 praf de copt Dr. Oetker, coaja de lamaie,faina cat cuprinde pt un aluat
- potrivit.
Rețete similare
-
Pasca cu branza
- - 5.00 -
Prajitura Amandina
- - 5.00 -
Prajiturele fragede pentru ceai
- - 5.00
Prajitura cu mere
Mod de preparare
Se freaca spuma margarina cu zaharul,apoi se adauga cate un galbenus si se bate bine,zaharul vanilat + coaja de lamaie+iaurdul.Faina se amesteca cu praful de copt,si se framinta un aluat potrivit ,care se imparte in doua parti.
UMPLUTURA: 8 mere mari se curata si se dau pe razatoare, se pune intr-o cratita cu 1 cana zahar,si se caleste bine pina scade,apoi se amesteca cu scortisoara,si cu 2 linguri gris.Se lasa la racit.In tava pregatita unsa si tapetata cu faina,se intinde o foaie,se pune merele,apoi se pune cealalta foaie,si se inteapa cu furculita din loc in loc.Se baga prajitura la cuptor cu focul putin mai mare(5 minute).Intre timp se bat albusurile spuma cu 100 gr. zahar,si putina zeama de lamaie.Se scoate prajitura din cuptor,se pune bezeaua deasupra uniform,plus alune sau nuci pe deasupra.Se introduce la cuptor la foc moderat 3 sferturi de ora.Se incearca cu paiul daca sa copt.Dupa ce sa racit se in bucati. POFTA BUNA

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!