



Ingrediente
- 4 oua
- 1 albus
- 2 linguri apa
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 75 g faina
- 30 g amidon
- 30 g cacao
- praf de copt
- pentru crema si decor
- 300 ml lapte
- 50 g faina
- 1 galbenus
- 180 g unt
- 120 g zahar pudra
- 100 g frisca
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 100 g ciocolata
Rețete similare
-
Fresh tutti frutti
- - 5.00 -
Ciupercute
- - 5.00 -
tort
- - 5.00
Tort cu ciocolata
Mod de preparare
1 Mixezi galbenusurile cu 50 g de zahar, zaharul vanilat de la Dr. Oetker si apa fierbinte.Cand -a dizolvat zaharul,adaugi cacaua, faina cernuta impreuna cu praful de copt si albusurile batute spuma cu restul de zahar. Incorporezi amidonul amestecand usor, pe verticala.Torni compozitia intr-o forma de tort de 26 de cm, tapetata cu hartie de copt.Coci blatul la foc mediu,in cuptorul preincalzit,timp de 25-30 de minute.Il lasi sa se raceasca in forma.
2 Pentru crema, amesteci la bain-marie faina cu laptele si un galbenusi,pana se ingroasa. Freci spuma untul cu zaharul si incorporezi treptat crema fiarta racita,apoi zaharul vanilat de la Dr. Oetker si frisca.
3 Tai blatul in doua foi.Ungi un blat cu 1/2 din crema, acoperi cu al doilea blat,imbraci tortul in crema ramasa si il decorezi cu ciocolata.Il pastrezi la rece2-3 ore.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!