



Prajitura cu pere si crema de ciocolata
Ingrediente
- Pt blat:3 oua,125g unt,250g zahar pudra,1praf de sare,4 linguri de lapte,200g faina
- 2 lingurite praf de copt Dr. Oetker,100g ciocolata,5 pere, zeama de la 1 lamiie.
- Pt crema:400ml frisca lichida,200g ciocolata,1 pachet zahar vanilat Dr Oeker
- esenta rom Dr. Oetker,2-3 pere pt decor
Rețete similare
-
Smoothie cu nectarine
- - -
Desert de fructe
- - 5.00 -
Deliciu cu morcovi!
- - 5.00
Prajitura cu pere si crema de ciocolata
Mod de preparare
La aceasta prajitura vom prepara crema cu o zi inainte de a prepara blatul .Si punem frisca intr-o craticioara pe foc cu ciocolata rasa si zaharul vanilat Lasi pina se topeste ciocolata, dar fara sa dea in clocot. Adaugi esenta de rom dupa gust o lasi sa se raceasca si o bagi la frigider pina a2a zi pina preparam blatul .Pt blat batem untul moale, adaugam galbenusurile treptat, 150g zahar, un praf de sare si mixam bine.Adaugam treptat laptele, faina cernuta cu praful de copt, ciocolata data pe razatoarea mare si la final incorporam albusul batut spuma tare amestecind usor de jos in sus cu lingura de lemn.Intinzi aluatul intr-o tava de 30 pe 20cm tapetata cu hirtie de copt o coacem in cuptorul preincalzit la 175gC pt 35 min.si o lasam sa se raceasca in tava.Cureti perele de coaja si de seminte, le tai felii groase si le punem intr-o cratita, le stropesti cu zeama de lamiie adaugi 100g de zahar si 1l de apa.Le lasi pina se inmoaie,apoi le lasam sa se raceasca Bati crema cu mixerul si intinzi jumatate din ea peste blatul racit ,acoperi cu felii de pere, intinzi restul de crema si dam la rece sa se intareasca prajitura Dupa racire o tai patratele si decorezi cu felii de pere proaspete.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!