



Ingrediente
- 200 gr. smantana(20%grasime)
- 200 gr. unt
- 500 gr. faina
- 1 lingurita de drojdie uscata
- rahat,gem,etc. sau ce ne place pentru umplutura cornuletelor
- zahar pudra sau zahar vanilat
Rețete similare
-
Prajitura cu rom
- - 5.00 -
Prajitura cu gutui si mere.
- - 5.00 -
Fursecuri bicolore
- -
Cornulete.
Mod de preparare
Se topeste untul si se lasa la racit.Intr-un bol se pune smantana, se adauga untul topit si se amesteca, apoi se adauga drojdia uscata si putina sare.Se incorporeaza faina si se amesteca toate,framantandu-se pana aluatul este destul de moale si nu se lipeste de maini.Aluatul se lasa la rece 15-20 de minute, apoi se imparte in 14 portii (mingi).Pe suprafata de lucru(masa) se presara faina apoi se ia o portie de aluat si se intinde intr-o foaie rotunda si subtire care se taie in 8 triunghiuri(fasii), pe care punem dupa preferinta,rahat,gem,etc.,se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Se da la cuptorul incazit inainte,pana se rumenesc la o temperatura medie.Dupa ce s-au copt le pudram cu zahar.Pofta buna!

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!