



Ingrediente
- -200 gr. unt sau margarina
- -200gr. zahar
- -200gr. faina
- -4 oua
- -1 lingura cu lapte
- -esenta de vanilie Dr. Oetker
- -o lingurita de amoniu pt. prajituri(Dr. Oetker)
- -1/2 de pliculet de praf de copt
- -1-1,5 kg. de prune
Prajitura cu prune.
Mod de preparare
Se amesteca bine,untul cu zaharul, se adauga laptele, esenta de vanilie(dupa gust), ouale ,unul cate unul,omogenizandu-se bine compozitia,adaugam amoniul stins in otet sau suc de lamaie, apoi incorporam faina (in care punem si praful de copt amestecandu-le) punand cate putin,nu toata odata, si amestecand continuu pentru a se incorpora bine toata faina.Se unge o tava cu putin ulei si se acopera cu hartie de copt apoi se rastoarna compozitia obtinuta, peste care se aseaza prunele pregatite astfel: se spala prunele, se tamponeaza cu un prosop, se scot samburii.Prunele se aseaza cu coaja peste aluat.Optional si dupa gust, peste prune se poate presara scortisoara si zahar vanilat.Se incalzeste cuptorul, introducem tava si coacem la foc potrivit timp de 30-40 minute, pana se rumeneste.Dupa ce s-a racit,se pudreaza cu zahar vanilat si se taie. Pofta mare!

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!