



Ingrediente
- 2kg. mere
- 500gr. zahar
- 6 oua
- 6 ling. faina
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- 250gr. unt sau margarina
- 2 pliculete zahar vanilinat Dr. Oetker
- o cana vin alb
- 250gr. nuci
Rețete similare
-
Budinca de gris
- - 5.00 -
turte
- - 5.00 -
Gogosi cu banane
- -
Tort de mere
Mod de preparare
Se topeste intr-o cratita mai inalta ( sa poata fi bagata si la cuptor) 1cana si 1/2 de zahar, dupa ce s-a topit zaharul se distribuie pe peretii oalei pana cand se intareste.Se curata merele de coaja si cotor si se aseaz in cratita cu zaharul topit, se pune nucile, cana de vin, o cana de apa si untul care se taie cubulete si se adauga uniform apoi se baga in cuptor pt. o ora si jumatate. Dupa ce s-a facut se scoate si se lasa sa se raceasca.
Blatul : se separa oule, galbenusurile se bat spuma cu 6linguri de zahar ( ca o bezea) se adauga si zaharul vanilinat apoi se adauga galbenusurile, 6 linguri de faina + pliculetul de praf de copt in ploaie, 6ling. de ulei si se toarna peste mere si se baga iar la cuptor pt. 30 - 45 min( depinde de cuptor). Se scoate, se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca.
Pt. frisca : 500gr. smantana pt. frisca care se bate cu 2-3 ling. de zahar si 2 pliculete de intaritor de frisca Dr. Oetker
Pofta buna!

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!