



Ingrediente
- ARATA MAI IN JOS
Rețete similare
-
prajitura frantuzeasca
- - 5.00 -
Prajitura cu marmelada
- - 5.00 -
Arici...!
- - 5.00
PANDISPAN CU AFINE
Mod de preparare
6 oua
6 linguri cu ulei
6 linguri cu zahar tos fin
1 cana cu faina
3-4 plicuri cu zahar vanilat
300 g afine de padure
225 ml smantana dulce
1 lingura cu zahar pudra
sare
Mod de preparare:
Separă gălbenuşurile de albuşuri. Bate albuşurile spumă împreună cu un praf de sare.
Când s-au întărit, adaugă zahărul, lingură cu lingură, şi bate până ce albuşurile stau ţepene.
Freacă gălbenuşurile şi adaugă treptat uleiul până obţii o maioneză omogenă. Incorporeaz-o în albuşurile bătute.
Amestecă energic.
Cerne făina şi încorporeaz-o în compoziţie cu mişcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din spumă.
Unge cu ulei o tavă de copt cu suprafaţă mai mare şi pudreaz-o cu făină.
Răstoarnă compoziţia, uniformizează şi adaugă afinele, una câte una, tăvălite prin făină (opreşte câteva pentru decor).
Dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute. Când e gata, presară zahăr pudră deasupra şi lasă să se răcească în tavă.
Taie în pătrate numai după ce s-a răcit. Intre timp, bate smântână dulce până se întăreşte, apoi freac-o puţin cu zahărul pudră cernut dinainte.
Uneşte cu frişcă, într- un turnuleţ, câte trei pătrate de prăjitură şi îmbracă-l apoi în frişca proaspăt bătută.
Decorează din loc în loc, ca un zar, cu afine proaspete

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.