



Budinca de clatite cu banane
Ingrediente
- Pentru compozitia de clatite:
- 2 oua 6 linguri zahar 2 linguri cacao
- 200 ml lapte faina pentru a obtine aluatul de consistenta dorita
- Pentru umplutura:
- 4 banane 1 portocala 1 lingura zahar esenta de rom
- Pentru sos:
- 2 linguri unt 2 linguri faina (pentru sos) 300 ml lapte 2 linguri miere
Rețete similare
-
Negresa cu ciocolata si popcorn
- - -
Crema pasticcera
- - 5.00 -
CIOCOLATA
- -
Budinca de clatite cu banane
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga cacao si se amesteca bine . Adaugam lapte si faina treptat, pana obtinem aluatul de consistenta dorita. Coacem clatitele, mai exact 8 bucati. Pentru umplutura, taiem bananele cubulete, cat de mari dorim, le amestecam cu o lingura de zahar, sucul de la jumatate de portocala si putina esenta de rom. Pentru sos, punem untul la topit, il amestecam apoi cu faina, si turnam laptele putin cate putin, amestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroasa, apoi il lasam la racit. Amestecam si cele 2 linguri de miere cand inca e caldut si il dam deoparte pana umplem clatitele. Pe fiecare clatita punem o cantitate egala de banane, le rulam si le taiem in patru. Intr-un vas yena uns cu putin unt punem rulourile de clatite in picioare, turnam sosul de lapte peste ele, presaram cateva migdale tocate si le dam la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc atat calde cat si reci

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.