



Melba cu piersici
Ingrediente
- 1 cutie Prajitura Melba de la Dr. Oetker care contine:
- 1 forma rotunda speciala
- 132 g praf pentru crema
- 15 g praf pentru sos de zmeura
- 105 g biscuiti
- 50 g unt
- 70 ml suc din compot de piersici (7 linguri)
- Pentru crema
- 200 ml smantana dulce
- 200 ml apa rece
- 150 g iaurt
- 100 g piersici din compot
- Pentru decor:
- 250 g piersici compot
- 7 linguri apa rece
Rețete similare
-
musuroi de cirtita
- - 5.00 -
Salata de fructe in cupe de mere
- - 5.00 -
Dulceata de nuca de cocos
- - 5.00
Melba cu piersici
Mod de preparare
Biscutii se piseaza cu ajutorul unui sucitor. Intr-un vas, se fierbe untul impreuna cu sucul din compot. Se ia vasul de pe foc si in compozitia fierbinte, se adauga biscuitii pisati amestecand pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala, asezata in prealabil pe un platou. Forma rotunda cu blatul de biscuiti se introduc in frigider pana la prepararea cremei.
Fructele pentru crema se taie cubulete si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-un vas pentru mixer, se toarna praful pentru crema, smantana si apa rece. Se amesteca cu mixerul timp de 3 minute, la inceput la viteza mica, apoi la viteza mare. Se adauga iaurtul si se mai amesteca 30 de secunde cu mixerul. Se incorporeaza piersicile taiate si apoi se aseaza toata cantitatea de crema peste blatul de biscuiti si se niveleaza.
250 g piersici din compot se taie felii si se aseaza peste suprafata cremei, in mod decorativ. Intr-un pahar, se toarna praful pentru sosul de zmeura si se amesteca cu 7 linguri de apa rece timp de 2 minute. Sosul de zmeura astfel obtinut se toarna in cercuri concentrice peste feliile de piersici. Dupa preparare prajitura se da la frigider pentru 3 ore. Daca nu se doreste servirea imediata, prajitura se va pastra la frigider.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.