



Savarina in sos de mere
Ingrediente
- 3 mere
- 140 gr. zahar
- 2 linguri suc de lamaie
- 150 ml.lapte
- 50 ml.vin rosu
- scortisoara
- 3 lingutite coaja rasa de lamaie
- 50 ml. rom
- 200 gr.mac macinat
- 100 gr. ciocolata alba rasa
- 120 gr. piscoturi rase
- 150 ml.vin alb
- 1 lingura amidon
Rețete similare
-
Melba cu piersici
- - 5.00 -
Serbet de mango
- - 5.00 -
prajitura cu agrise
- - 5.00
Savarina in sos de mere
Mod de preparare
Se decojeste un mar si se rade. Se dau in fiert 100 ml.de apa cu 70 gr.zahar si suc de lamaie se iau de pe foc si se marineaza inauntru marul ras un min. Se scoate si se asraza in 4 forme mici. Se da in fiert laptele cu vin rosu,1/4 lingurita scortisoara si 2 lingurite coaja de lamaie. Se adauga romul si macul apoi ciocolata si piscoturile pisate. Compozitia se aseaza imediat in forme si se presara deasupra restul de mar. Se da la frigider o ora.
Restul de mere se curata si pulpa se taie cuburi. Vinul alb se da in fiert cu 70 gr.de zahar,1 lingurita coaja de lamaie,se fierbe un mun. Se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa si se adauga in sos. Se aseaza inauntru cuburile de mere,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Formele se rastoarna pe farfurii iar in jurul lor se repartizeaza sos.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.