



Deliciu cu morcovi!
Ingrediente
- 4 morcovi
- 6 oua
- 180g faina
- 150g zahar
- 200gr unt
- 2 linguri smintina groasa
- 50g nuci macinate
- 2 linguri cacao
- 1 praf de sare
- 1 pliculet de zahar vanilat Dr. Oetker
- 1 pliculet praf de copt Dr. Oetker
- Pt Crema:200g ciocolata alba
- 250g fisca lichida
- 100g margarina
- 100g fulgi de cocos
- Pt decor ciocolata neagra
Rețete similare
-
Inghetata cu lamaie si cocos
- - -
profiterol
- - 5.00 -
Briose cu sos de capsune
- - 5.00
Deliciu cu morcovi!
Mod de preparare
Dupa spalarea morcovilor se dau pe razatoare.Ii lasam sa se scurga in strecuratoare.Separat se freaca galbenusul cu praful de sare,zaharul si zaharul vanilat,pina se obtine o compozitie cremoasa.Se adauga untul, smintina,morcovul ras,nuca macinata,cacaua si faina cernuta cu praful de copt.Se amesteca pina la omogenizare.Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza usor in amestecul de galbenusuri.Tapetam o forma medie cu hirtie de copt rasturnam compozitia si o coacem in cuptorul preincalzit 40-45 min Separat se topeste ciocolata la bain-marie inpreuna cu margarina se adauga fulgii de cocos si se amesteca.Se lasa sa se racoreasca.Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata.Dupa racirea blatului il taiem in 2 pe orizontala se adauga un strat subtire de crema intre ele si restul de crema deasupra intr-un strat mai gros si o dam la rece pt 2 ore.Se portioneaza si o decoram cu ciocolata neagra

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!