



Rulou pufos cu capsuni
Ingrediente
- 5 oua
- 125 gr.zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr.faina alba
- 25 gr. amidon alimentar
- 1 varf de cutit praf de copt
- unt prntru ungerea tavi
- Pentru umplutura:
- 500 gr. capsuni
- 2-3 linguri zahar
- 4 foigelatina
- zahar pidra pentru decor
Rețete similare
-
Tort diplomat
- - 4.56 -
Carpaccio de ananas
- - 5.00 -
Inghetata cu sos de capsuni
- -
Rulou pufos cu capsuni
Mod de preparare
Se preancalzeste cuptorul la 200C.Se unge taba cu unt.Se separa albusurile de galbenusuri,se bat bine albusurile cu 3 linguri de zahar,apoi se pun la frigider.Se bat bine galbenusurile cu zaharul ramas si zaharul vanilat,pana ce se deschid la culoare.Se amesteca bine faina cu amidonul alimentar si praful de copt ,apoi se cerne peste spuma de albusuri si se inglobeaz cu grija in crema de galbenusuri.
Se intinde aluatul in tava. Se baga la cuptor si se coace 10-12 min.Se intinde pe blatul de bucatarie un prosop umed.Se scoate tava din cuptor,se rastoarna blatul pe prosopul de bucatarie,se ruleaza usor si se lasa la racit.
Jumatate din capsuni se taie in bucati si se paseaza impreuna cu zaharul.Capsunile pastrate se taie felii.Se face gelatina dupa cum scrie pe ambalaj apoi se preseaza usor si se dizolva in putina apa fierbinte.Se adauga imediat peste pireul de capsuni si se amesteca bine.Se adauga feliile de capsuni,apoi se lasa 30 de min. la frigider,pana cand se solidifica usor amestecul.
Se desface blatul din prosop,se intinde umplutura,se ruleaza din nou si se presara zahar pudra.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.