



Ingrediente
- 300 g biscuiti simpli,200 g margarina Rama sau Unirea,20 g gelatina ( 2 plicuri )Dr. Oetker ,30 ml ro
- 30 ml rom sau esenta ,250 g mascarpone ,2 oua,o lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker,100 g zahar,
- o lamaie,250 g afine sau alte fructe de padure ,o lingurita amidon Dr. Oetker
Rețete similare
-
Spuma de kiwi
- - -
Cafeaua de dimineaţă(1)
5 min 5 min -
biscuiti
- - 5.00
Desert cu biscuiti ,mascarpone si afine
Mod de preparare
Biscuitii se sfarama mic si se amesteca cu margarina topita pe aburi (nu pe foc ).Biscuitii astfel umeziti se aseaza intr-o forma si se preseaza bine cu o lingura dupa ce i-am stropit cu esenta de rom.Dam forma la frigider pt 30 min.
Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece si dupa 10 minute se topeste amestecand continuu pe baie de aburi cu grija fara a fierbe.Lasam sa se raceasca apoi.
Amestecam mascarpone cu galbenusele ,esenta de vanilie 75 g zahar si zeama de lamaie,apoi adaugam gelatina.calduta .Trebuie sa avem grija ca mascarponele crema sa fie la temperatura camerei ca sa nu se intareasca imediat gelatina ,sa putem lucra .In aceasta crema obtinuta vom adauga albusele batute spuma .
Crema obtinuta o intindem peste stratul de biscuiti din forma si dam din nou la rece .
Punem pe foc 50 g zahar cu afinele ,coaja rasa de lamaie si 6 linguri apa si lasam pana se topeste zaharul si se leaga putin apoi adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri apa rece si amestecam sa obtinem un sos ca o smantana.
Taiem prajitura si servim cu sosul de afine deasupra .

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!