



CREMSNIT
Ingrediente
- o cutie mix crema de Cremsnit Dr. Oetker
- 200ml apa calduta
- 10ml otet
- 20g zahar
- 450g faina
- 1 ou si un galbenus de uns
- un praf de sare
- pt crema de uns foile...150g faina si 300g margarina
- 400ml lapte rece
- zahar pudra de ornat
Rețete similare
-
BAVAREZ DE CAISE
- - 5.00 -
zabaione
- - 5.00 -
Savarina in sos de mere
- -
CREMSNIT
Mod de preparare
Intr-un lighenus unde framintam aluatul pt foi punem apa calduta ,otetul,zaharul si sarea si se amesteca.Intr-un castron punem faina oul si adaugam usor lichidul caldut si framintam pina se incorporeaza toata faina.Framintam bine si trintim aluatul de masa pina face mici basici si aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de miini[cam 30 de minute].Frecam cele 150g de faina cu cele 300g de margarina si il impartim in 3 parti egale.Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie de 8mm grosime si ungem o parte din crema de margarina impaturim aluatul in 4 si il bagam la frigider pt 30 de minute.Repetam faza cu intinsul cremei peste aluat inca de 2 ori pina terminam crema de margarina si bagatul la frigider inca de 2 ori cu intervalul de jumatate de ora.La urma il impartim in 2 foi egale le ungem cu galbenus si le coacem pe rind pe dosul tavii unsa cu putina margarina si il coacem 30 de minute .In cele 400ml lapte punem praful de crema de cremsnit din cutia mix de cremsnit ,mixam la viteza mica pina se incorporeaza apoi la viteza maxima pina crema se intareste[ Gasim foi de intins aceasta crema si in comert gata coapte ] Dupa ce foile sau racit intinzi crema obtinuta intre ele si presari zahar pudra.O tinem la rece pina se mai inmoaie foile.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.