



Prajitura cu branza dulce si portocale
Ingrediente
- pentru aluat:3 oua
- 3 linguri apa calda
- 150gr zahar
- 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
- 50 gr Gustin Dr. Oetker(amidin din porumb
- 1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
- pentru umplutura:
- 240gr felii portocale
- 1 plic Gelatina Dr. Oetker
- 500gr branza dulce
- 150gr zahar
- 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker
- coaja rasa la 1/2 lamaie
- 2 linguri suc de lamaie
- 150 ml lapte
- 1 plic frisca Dr. Oetker
- pentru decor: zahar pudra
Rețete similare
-
Inghetata cu coacaze si stafide
- - 5.00 -
Inghetata cu sos de capsuni
- - -
Prajitura exotica
- - 4.92
Prajitura cu branza dulce si portocale
Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca ouale,apa cu mixerul la viteza maxima, se adauga treptat zaharul,zaharul vanilinat si se amesteca aprox.2 min, pana se obtine o masa compacta.
Faina, amidonul si praful de copt, se amesteca si se adauga treptat in compozitia de mai sus amestecand usor.
Se toarna aluatul intr-o forma 30﹡40cm, unsa, tapetata cu hartir de copt si se intoduce la cuptor.
timp de coacere: 15 minute preincalzit.
Dupa coacere se indeparteaza hartie pt copt si se lasa blatul la racit.
Se taie in doua pe orizintala.
pentru umplutura se taie in jumatate feliile de portocale.
Se amesteca gelatina cu 5 linguri apa si se lasa 10 minute.
Se amesteca branza dulce cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja si zeama de lamaie.
Gelatina se incalzeste pe bain-marine, pana se dizolva complet si se adauga branza dulce.
Se prepara frisca de pe plic, se adauga portocale taiate si branza.
Crema se intinde o felie de blat si seacopera cu cealalta jumatate si se preseaza usor.
Se lasa la rece 2ore.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.