



Clatite
Ingrediente
- 2 oua
- 1 cana faina
- 1 1/2 cani lapte si/sau apa minerala (sifon)
- 1 zahar vanilat
- un praf sare
- 25 ml ulei
Rețete similare
-
fURSECURI CU LAMAIE
- - -
tortul nepotului
- - 5.00 -
Fursecuri
- - 5.00
Clatite
Mod de preparare
Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri. Se incinge o tigaie (daca aveti tigaie de teflon o recomand) si se unge cu ulei. Se toarna amestecul cu polonicul in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta. Se pot servi cu:- crema de ciocolata , gem sau dulceata, miere si nuci, branza de vaci cu stafide, etc

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.