



Ingrediente
- 110 g unt
- 130 g zahar alb
- 3 oua mari
- 2 lingurite extract de vanilie Dr. Oetker
- coaja (rasa) de la o lamaie
- 200 g faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt Dr. Oetker
- 1/4 lingurita sare
- 60 ml lapte
- 230 g crema de branza (temperatura camerei)
- 60 g zahar pudra
- 160 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
Rețete similare
-
PRAJITURA CU NUCA SI FRISCA
- - 5.00 -
Buline cu cocos si ciocolata
- - 5.00 -
Cremsnit.!
- - 5.00
Briose de vanilie cu glazura de crema de branza
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul (180 de grade C) si aranjeaza 12 forme de copt.
Intr-un bol amesteca, folosind mixerul, untul si zaharul pana devin pufoase. Adauga ouale, pe rand si amesteca bine dupa fiecare. Adauga o lingurita de extract de vanilie. Intr-un bol separat amesteca coaja de lamaie rasa, faina, praful de copt si sarea. Amestecand cu mixterul incet, adaugati peste unt, faina si laptele in 3 randuri, incepand si terminand cu faina. Impartiti aluatul in formele de copt si lasati la cuptor 15-20 min.
Pentru glazura: Intr-un bol amestecati cu mixerul crema de branza pana cand este fin. Adaugati o lingurita de extract de vanilie si zaharul pudra. Adaugati frisca si amestecati pana devine groasa. Adaugati frisca sau zahar in functie de cum considerati.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!