



Petit chinois
Ingrediente
- BLAT 550 g faina 100 g zahar 10 g drojdie uscata esenta de vanilie 2 oua
- 200 ml lapte 150 g unt 1 praf de sare UMPLUTURA 600 ml lapte
- 100 g zahar 3 galbenusuri 3 linguri amidon coaja de portocala esenta de vanilie
Rețete similare
-
Prajituri cu mere si ghimbir
- - -
Tort Diplomat cu double cream
- - 3.00 -
Stele de iarna din turta dulce
- - 5.00
Petit chinois
Mod de preparare
Facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit
UMPLUTURA-laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot, turnam incet peste galbenusuri mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa si esenta. Lasam sa se raceasca
Intindem o foaie de cca 0,5 cm repartizam uniform crema si rulam cat mai strans. Cu un cutit trecut prin faina de fiecare data taiem felii late pe care le vom aseza in tava tapetata cu faina
Lasam 15 min in tava la crescut si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.