



Tort de nuci si ciocolata
Ingrediente
- Ingrediente pentru blat: 150g ciocolata amaruie 100g unt 100g zahar 5 oua un praf dere 100g fain
- e praf de copt,100g miez de nuca macinat
- Pentru ornat: 300g ciocolata amaruie/lapte 100g ciocolata alba 1 lingura praf de cacao
Rețete similare
-
CHEC CU STAFIDE SI RAHAT
- - 5.00 -
Mucenici moldovenesti
- - -
Tort cu nuca
- -
Tort de nuci si ciocolata
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca untul, zaharul si sarea.
Se separa ouale. Se bate albusul.
Nucile se amesteca impreuna cu faina si praful de copt.
Se bate spuma compozitia de unt si se inglobeaza ouale, unul cate unul.Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci si ciocolata.
Cuptorul se incinge la 150 de grade. In compozitia de unt se inglobeaza amestecul de faina , nuci.
Se omogenizeaza atent si albusurile .....si ciocolata.
Pentru blat, se toaca ciocolata si se topeste la bain-marie. Eu l-am topit la microunde (unde am tinut-o un pic peste 2 minute, timp in care am amestecat de vreo 2 ori).
Aluatul se introduce intr-o forma tapetata cu hartie cerata
Se coace aproximativ 40 de minute.
Se lasa sa se odihneasca putin in forma , dupa care am desfacut inelul detasabil
Pentru ornat, se toaca ciocolata, se topeste si se glazureaza uniform tortul, inclusiv marginile
Se lasa sa se intareasca. Ciocolata alba se rade mare(insa eu cum am avut un ajutor de nadejde-fiica mea Andrada- a tinut cu tot dinadinsul sa ma ajute si a iesit ciocolata cum vedeti ,adica mai marunta).
Se pudreaza tortul cu cacao( eu am pudrat cu un pic de scortisoara) pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata alba.

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!