



Desert cu paste si crema de zahar ars
Ingrediente
- 4 oua intregi, 1/2 l lapte ,3 plicuri zahar vaniliat
- 200 gr paste (cele mai indicate sunt penele)
- 1 cana zahar pt caramelizat
Rețete similare
-
savarine dr oetker
- - 5.00 -
inghetata de mure
- - 5.00 -
Sufleu de zmeura
- - 5.00
Desert cu paste si crema de zahar ars
Mod de preparare
Fierbi pastele al dente si le clatesti sub jet de apa iar apoi le lasi la scurs. Intr-o cratita pe care poti sa o pui la cuptor pune la caramelizat 1 cana zahar (la foc mic sa nu se arda prea tare pt ca devine amarui)....intre timp ocupate de crema.....bate bine ouale(4 la numar) cu zaharul vaniliat si apoi toarna peste laptele (rece).Pune si pastele si amesteca usor.......daca zaharul este deja caramelizat tapeteaza marginile cratitei cu el(invirtesti usor cratita ca si cum ai face o mica jonglerie)...apoi toarna in ea amestecul cu paste si da la cuptor cam 40-50 minute la foc usor.Se serveste rece......in boluri si se poate decora si cu un mot de frisca.....yummy....

Responsabilitatea asupra comentariilor din această pagină aparţine exclusiv autorilor acestora.
Comentarii
Autentifică-te pentru a putea adăuga un comentariu!Nu există comentarii la această reţetă.