



Ce e în cutie?
- 144 g mix pentru aluat (coji pentru ecler);
- 159 g mix pentru cremă;
- 130 g mix pentru glazură;
- șpriț de hârtie.
De ce mai ai nevoie:
- 3 ouă,
- 750ml lapte,
- 100ml ulei,
- 80ml apă.
- 1 linguriță de ulei.
Informatii nutritionale 100g
- 231 kcal Valoare energetică (kcal)
- 9,9 g Grăsimi
- 2,3 g Acizi grași saturați
- 31 g Glucide
- 19 g Zaharuri
- 3,7 g Proteine
- 0,21 g Sare
Miniprăjituri: Eclere
Elegante și sofisticate, aceste prăjituri sunt potrivite pentru ocazii speciale. Prin ocazii speciale ne referim și la: ultimul episod din serialul tău preferat, o prietenă care vine în vizită sau venirea unor vecini noi și simpatici.
Cum se face?
Pregătirea cojilor de ecler
- 1
Se taie vârful șprițului de hârtie. într-un vas pentru mixer se pune mixerul pentru coji împreună cu ouăle, laptele, uleiul și apa. Se amestecă cu mixerul timp de 3 minute la viteză mică. Va rezulta un aluat moale și lucios care se pune cu lingura în șprițul de hârtie.
- 2
În tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt se formează coji de ecler de 12cm lungime și 3 cm lățime, Cojile se coc în partea de jos a cuptorului timp de 30-35 minute. După coacere, cojile se lasă la răcit pe un grătar, apoi se taie pe lungime pentru a fi umplute cu cremă. Cuptor electric: 200°C/ Cuptor cu gaz: treaptă 3-4/ 200°C.
Pregătirea cremei
- 1
Într-un vas pentru mixer se pune mixul pentru cremă împreună cu 600ml lapte rece de la frigider și se bate cu mixerul mai întâi la viteză mică și apoi la viteză mare timp de 3 minute. Cojile de ecler se umplu cu cremă, folosind o linguriță.
Pregătirea glazurii și decorarea
- 1
Într-un bol se amestecă cu o lingură mixul pentru glazură cu apa și uleiul până devine o pastă omogenă și lucioasă. Eclerele se glazurează cu ajutorul unei lingurițe. Dacă glazura devine prea consistentă, se mai adaugă câteva picături de apa.
Bunătăți de la cutie

Totul evoluează, oamenii nu mai zboară pe distanțe lungi cu balonul cu aer cald, telefoanele fără fir sunt ceva normal iar prăjiturile cu gust “ca la mama acasă” sunt și ele acum moderne.
Ce e diferit față de cum le făceau mamele noastre? Ți-am pus toate ingredientele de bază necesare în același loc și ți-am ușurat munca oferindu-ți indicații simple și logice. Mai trebuie doar să alegi cu grijă fructele și lactatele proaspete și ești gata de desert!
Chiar dacă sunt la cutie, într-un pachet convenabil și mai accesibil, aceste prăjituri sunt făcute tot de tine. Gustul perfect, potrivirea aromelor, îndemânarea și dragostea pe care o pui în aceste prăjituri sunt ale tale.