



Ce e în cutie?
- 70 g praf pentru gogoșele;
- 90 g praf pentru cremă;
- 80 g praf pentru sos de ciocolată.
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic Praf de îngheţată cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker,
- 200 ml lapte rece,
- 125 ml apă,
- 65 g margarină sau unt,
- 1 ou mare,
- 500 ml lapte rece de la frigider. Laptele proaspăt trebuie înainte fiert şi apoi răcit!,
- 200 ml lapte,
- 20 g margarină.
Informatii nutritionale 100g
- 211 kcal Valoare energetică (kcal)
- 10,9 g Grăsimi
- 6,2 g Acizi grași saturați
- 23,8 g Glucide
- 14,4 g Zaharuri
- 4,3 g Proteine
- 0,26 g Sare
Tiramisu & Profiterol: Profiterol
Profiterol era până de curând desertul franţuzesc pe care-l puteai gusta doar la cofetărie.Dr. Oetker îţi dă prilejul să-l prepari extrem de uşor şi să-ţi întâmpini musafirii cu vestita prăjitură scăldată în ciocolată.
Cum se face?
Înghețată:
- 1
Se iau 200 ml lapte rece de la frigider (laptele proaspăt trebuie fiert şi apoi răcit) şi se amestecă cu conţinutul plicului de praf de îngheţată cu gust de ciocolată cu ajutorul unui mixer, timp de 3 minute, mai întâi la viteză mică şi apoi la viteză mare.
- 2
Se lasă 2-4 ore la congelator.
Pregătirea aluatului:
- 1
Se fierb 125 ml apă cu 65 g margarină sau unt, apoi se adaugă praful pentru gogoşele şi se continuă fierberea încă 2 minute la foc potrivit.
- 2
Compoziţia se lasă să se răcească 20 minute.
- 3
După răcire se adaugă în compoziţie un ou şi se amestecă cu mixerul timp de 3 minute.
Pregătirea gogoşelelor şi a cremei:
- 1
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se formează cu linguriţa 30-35 de gogoşele.
- 2
Se introduc la cuptor pe grătarul din mijloc conform instrucţiunilor de pe cutie timp de 25 de minute. Dacă se folosește cuptorul electric, acesta trebuie setat la 200-220 de grade Celsius, dacă se folosește cel cu gaz, acesta va fi setat la treapta 3 iar cel cu aer fierbinte trebuie setat la 195-220 de grade Celsius. Trebuie, de asemenea, urmate și indicațiile de coacere ale fiecărui cuptor.
- 3
În primele 15 minute nu se deschide cuptorul. După 15 minute se reduce temperatura de coacere la 160oC sau se coboară la treapta a doua de coacere până la sfârşitul coacerii.
- 4
Într-un vas pentru mixer se pune praful pentru cremă împreună cu 500 ml lapte rece de la frigider şi se bate cu mixerul timp de 3 minute.
Prepararea sosului și a prăjiturii:
- 1
Pentru sos se fierb 200 ml lapte cu 20 g margarină şi se adaugă fierbinte şi treptat peste praful pentru sos.
- 2
Gogoşelele se umplu cu cremă folosind un şpriţ sau o linguriţă.
- 3
În cazul în care folosiţi o linguriţă tăiaţi gogoşelele pe jumătate. Gogoşelele umplute se ornează cu sosul călduţ.
- 4
Peste gogoşele se aşează câteva cupe de îngheţată de la congelator.
Bunătăți de la cutie

Totul evoluează, oamenii nu mai zboară pe distanțe lungi cu balonul cu aer cald, telefoanele fără fir sunt ceva normal iar prăjiturile cu gust “ca la mama acasă” sunt și ele acum moderne.
Ce e diferit față de cum le făceau mamele noastre? Ți-am pus toate ingredientele de bază necesare în același loc și ți-am ușurat munca oferindu-ți indicații simple și logice. Mai trebuie doar să alegi cu grijă fructele și lactatele proaspete și ești gata de desert!
Chiar dacă sunt la cutie, într-un pachet convenabil și mai accesibil, aceste prăjituri sunt făcute tot de tine. Gustul perfect, potrivirea aromelor, îndemânarea și dragostea pe care o pui în aceste prăjituri sunt ale tale.