



Ce e în cutie?
- 370 g praf pentru blat;
- 80 g praf pentru cremă;
- 100 g praf pentru glazură.
De ce mai ai nevoie:
- 3 ouă,
- 100 g margarină,
- 170 ml apă ( 10 linguriţe ),
- 300 ml lapte rece de la frigider,
- 50 g zahăr pudră,
- 100 g zahăr,
- 1 fiolă esenţă de rom.
Informatii nutritionale 100g
- 292 kcal Valoare energetică (kcal)
- 10,6 g Grăsimi
- 4,5 g Acizi grași saturați
- 44,3 Glucide
- 32,2 g Zaharuri
- 4,9 g Proteine
- 0,47 g Sare
Torturi: Tort de ciocolată
Tortul de ciocolată este o alegere grozavă. Îl poţi orna ajutându-te de produsele noastre din gama Decoruri şi îl poţi servi alături de şampanie sau un vin dulce.
Cum se face?
Pregătirea aluatului și coacerea:
- 1
Praful pentru blat, ouăle, margarina şi apa se pun într-un vas şi se amestecă cu mixerul la viteză mică câteva secunde pentru omogenizare şi apoi timp de 5 minute, la viteză mare.
- 2
Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o formă cu diametrul de 24 cm, unsă şi acoperită cu hârtie de copt. Se introduce la cuptorul preîncălzit şi se coace.
- 3
După coacere se lasă 5 minute în forma de copt, apoi se scoate cu grijă şi se lasă să se răcească complet. După răcire, se îndepărtează hârtia de copt şi se taie blatul pe orizontală în trei părţi egale.
Pregătirea cremei și însiroparea:
- 1
Pentru sirop se pun la fiert 100 ml apă cu 100 g zahăr. După dizolvarea zahărului, siropul se ia de pe foc, se adaugă o fiolă de esenţă de rom şi se lasă să se răcească 1-2 minute.
- 2
Se aşează primul strat de blat pe platou şi se însiropează cu 1/3 din siropul rezultat.
- 3
Într-un vas pentru mixer se pune praful pentru cremă (Atenţie! Conţine fulgi de ciocolată) împreună cu 300 ml lapte rece de la frigider şi 50 g zahăr pudră şi se bate cu mixerul timp de 5 minute la treapta 3.
- 4
Din crema rezultată se păstrează 2 linguri pentru ornarea tortului pe margine.
Pregătirea tortului:
- 1
Peste primul strat de blat însiropat se întinde jumătate din cantitatea de cremă rămasă.
- 2
Se pune cel de-al doilea strat de blat şi se însiropează cu 1/3 din sirop. Se întinde a doua jumătate din cantitatea de cremă şi se pune deasupra cel de-al treilea blat însiropat cu restul de sirop.
- 3
Praful pentru glazură se amestecă cu 2-3 linguriţe de apă rece, până la omogenizarea compoziţiei. Tortul se ornează pe deasupra cu glazura astfel preparată, iar pe margine cu cantitatea de cremă oprită.
- 4
Se poate servi după o păstrare de minim 3 ore la frigider.
Cuptor cu aer fierbinte: cca. 170 °C (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 1-2 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 45-50 minute
De ce mai ai nevoie:
- Compot de vişine,
- Un plic de praf de frişcă.
Încercaţi şi „Tort de ciocolată cu vişine
Blatul, crema şi glazura se pregătesc conform indicaţiilor de mai sus. Se adaugă un borcan de compot de vişine şi un plic de praf de frişcă Dr. Oetker.
Bunătăți de la cutie

Totul evoluează, oamenii nu mai zboară pe distanțe lungi cu balonul cu aer cald, telefoanele fără fir sunt ceva normal iar prăjiturile cu gust “ca la mama acasă” sunt și ele acum moderne.
Ce e diferit față de cum le făceau mamele noastre? Ți-am pus toate ingredientele de bază necesare în același loc și ți-am ușurat munca oferindu-ți indicații simple și logice. Mai trebuie doar să alegi cu grijă fructele și lactatele proaspete și ești gata de desert!
Chiar dacă sunt la cutie, într-un pachet convenabil și mai accesibil, aceste prăjituri sunt făcute tot de tine. Gustul perfect, potrivirea aromelor, îndemânarea și dragostea pe care o pui în aceste prăjituri sunt ale tale.