



Ce e în cutie?
- 1 formă rotundă;
- 132 g mix pentru cremă;
- 15 g mix pentru sos de zmeură;
- 105 g biscuiți.
De ce mai ai nevoie:
- 50 gr unt,
- 70 ml suc din compot de piersici,
- 200 ml smântână dulce UHT 15 % (sau 32%) grăsime,
- 200 ml apă rece (sau 300 ml apă rece pentru smântână 32% grăsime),
- 150 gr iaurt 4,4% grăsime,
- 350 gr piersici din compot.
Informatii nutritionale 100g
- 165 kcal Valoare energetică (kcal)
- 9,2 g Grăsimi
- 5,4 g Acizi grași saturați
- 17,9 g Glucide
- 12,3 g Zaharuri
- 2,5 g Proteine
- 0,07 g Sare
Prăjituri exotice: Melba cu piersici
O simfonie de piersici aurii te vor face vedeta desertului. Alege “Melba cu piersici” la desert și toți vor trece de la “Sunt sătul!” la “Mai vreau!”
Cum se face?
Blatul de biscuiţi:
- 1
Biscuiţii se pisează cu ajutorul unei vergele.
- 2
Într-un vas se fierbe untul împreună cu sucul din compot. Se ia vasul de pe foc.
- 3
În compoziţia fierbinte se adaugă biscuiţii pisaţi şi se amestecă bine până la umezirea uniformă a acestora.
- 4
Biscuiţii astfel obţinuţi se pun în forma specială aşezată în prealabil pe un platou, şi se nivelează cu ajutorul unei linguri.
- 5
Se pune forma rotundă cu blatul de biscuiţi în frigider la răcit, până la pregătirea cremei.
- 6
Fructele pentru cremă se taie cubuleţe şi se lasă la scurs.
Pregătirea cremei:
- 1
Într-un vas pentru mixer se pun praful pentru cremă, smântâna rece de la frigider şi cantitatea de apă corespunzătoare grăsimii din smântână.
- 2
Se bate cu mixerul câteva secunde (viteză mică) pentru omogenizare şi apoi la viteză mare timp de 3 minute.
- 3
Se adaugă iaurtul rece de la frigider şi se amestecă la viteză mică încă 30 de secunde.
- 4
Din crema obţinută se iau 2 linguri şi se întind uniform pe blatul de biscuiţi, se înglobează 100 de gr de piersici tăiate cubuleţe şi apoi se toarnă imediat restul de cremă şi se nivelează cu ajutorul unei linguri.
Pregătirea decorului – jeleu cu gust de ananas:
- 1
250 gr de piersici din compot se taie cubuleţe şi se aşează pe suprafaţa cremei în mod decorativ.
- 2
Într-un pahar se pune sosul pentru zmeură şi se amestecă timp de 2 minute cu 7 linguri de apă rece până la omogenizare. Sosul astfel obţinut se toarnă în cercuri concentrice peste feliile de piersici.
După preparare prăjitura se dă la frigider timp de 3 ore.Dacă nu se doreşte servirea imediată, prăjitura se păstrează la frigider.
Bunătăți de la cutie

Totul evoluează, oamenii nu mai zboară pe distanțe lungi cu balonul cu aer cald, telefoanele fără fir sunt ceva normal iar prăjiturile cu gust “ca la mama acasă” sunt și ele acum moderne.
Ce e diferit față de cum le făceau mamele noastre? Ți-am pus toate ingredientele de bază necesare în același loc și ți-am ușurat munca oferindu-ți indicații simple și logice. Mai trebuie doar să alegi cu grijă fructele și lactatele proaspete și ești gata de desert!
Chiar dacă sunt la cutie, într-un pachet convenabil și mai accesibil, aceste prăjituri sunt făcute tot de tine. Gustul perfect, potrivirea aromelor, îndemânarea și dragostea pe care o pui în aceste prăjituri sunt ale tale.