



Ce e în cutie?
- 380 g mix pentru prepararea a 9 tipuri de prăjituri;
- 1 rețetar.
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 80 g unt sau margarină (la temperatura camerei),
- 2 ouă,
- 80 ml de lapte,
- 145 g de rahat.
Informatii nutritionale 100g
- 351 kcal Valoare energetică (kcal)
- 0,5 g Grăsimi
- 0,1 g Acizi grași saturați
- 82 Glucide
- 41,8 g Zaharuri
- 4,7 g Proteine
- 1,3 g Sare
9 prăjituri: 9 prăjituri
Dragele noastre, acesta este un produs minunat care poate sta la baza unui mare număr de prăjituri. Vă prezentăm câteva idei.
Tort cu rahat
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
Mixul pentru 9 torturi, untul (margarina), laptele şi ouăle se amestecă cu mixerul 3 minute până se obţine o compoziţie legată şi fină. Se amestecă rahatul tocat mărunt şi se amestecă uşor ( de jos în sus) cu o lingură de lemn până la omogenizare.
- 2
Se pune compoziţia într-o formă de copt coroniţă cu diametrul de 26 cm sau într-o formă de chec, unsă şi tapetată cu faină şi se coace în partea de mijloc a cuptorului timp de 40 de minute.
Cuptorul electric: 180 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 2 ouă,
- 100g unt sau margarină (la temperatura camerei),
- 2 linguri zahăr tos fin,
- 100 ml lapte,
- 1 lingură Cacao Dr.Oetker,
- Zahăr pudră Dr.Oetker pentru pudrare.
Tort marmorat
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
Mixul de 9 torturi, ouăle, untul (margarina), zahărul tos fin şi 80 ml de lapte se amestecă cu mixerul timp de 3 minute la treapta 3. 2/3 din aluat se pune într-o formă de copt coroniţă cu diametrul de 26 cm sau într-o formă de chec unsă şi tapetată cu faină.
- 2
În compoziţia rămasă se adaugă 20 ml lapte şi o lingură de cacao şi se amestecă până al omogenizare. Această compoziţie se pune în formă, iar cu o furculiţă se amestecă de sus în jos pentru marmorare.
- 3
Se coace în partea de mijloc a cuptorului timp de 40 de minute. După răcire se pudrează cu zahăr pudră.
Cuptorul electric: 180 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 3 linguri de Cacao Dr. Oetker,
- 2 linguri zahăr tos fin,
- 125 g de unt sau margarină (la temperatura camerei),
- 2 ouă,
- 80 ml lapte,
- Zahăr pudră Dr.Oetker pentru pudrare.
Tort cu cacao
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
Mixul pentru 9 torturi, cacao, zahărul tos, untul (margarina), ouăle, laptele se amestecă cu mixerul câteva secunde (până la omogenizare) la treapta 1 şi apoi 3 minute la treapta 3.
- 2
Compoziţia rezultată se pune într-o forma de copt cu diametrul de 24 cm, unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 40 de minute. După răcire se pudrează cu zahăr pudră.
Cuptorul electric: 170 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 160 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 1 ou,
- 100 g margarină sau unt,
- 200 g marmeladă.
Tort cu marmeladă
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
Se unge cu unt o formă de copt cu diametrul 26 cm şi se pudrează cu faină.
- 2
Într-un vas se amestecă cu ajutorul unei furculiţe oul cu Mixul pentru 9 torturi, se adaugă margarina (untul) rece de la frigider tăiată bucaţele şi se framântă cu mâna până la obţinerea unui aluat dens şi omogen, 3 din aluat se pune într-o formă de copt formându-se o bordură de 2 cm înălţime.
- 3
Se pune marmelada deasupra blatului, iar din aluatul rămas se formează 8 fâşii care se aşează deasupra tartei sub forma unui grilaj. Se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 30 de minute.
Cuptorul electric: 190 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 180 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 200 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 400 g de mere (2- 3 mere),
- 1 lămâie,
- 80 g unt sau margarină (la temperatura camerei),
- 2 ouă,
- 50 ml lapte,
- 2 linguri de zahăr tos fin.
Tort cu mere
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
Se curăţă merele, se taie felii şi se amestecă cu sucul de lămâie şi coajă rasă de lămâie. Mixul pentru 9 torturi, untul (margarina), ouăle şi laptele se amestecă cu mixerul câteva secunde la treapta 1 pentru omogenizare, apoi 3 minute la treapta 3 până se obţine o pastă densă şi omogenă.
- 2
Aluatul obţinut se pune într-o formă de copt cu diametrul de 26 cm şi se nivelează cu o lingură. Merele se aşează uniform pe suprafaţa aluatului şi apoi se presară zahărul tos fin. Se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 50 de minute.
Cuptorul electric: 180 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 350 g de bucăţi de ananas din compot bine scurse,
- 35 g de nuci mărunţite,
- 2 linguri de zahăr tos fin,
- 125 g de unt sau margarină,
- 3 ouă,
- 50 ml de lapte.
Tort cu ananas şi nuci
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
O formă de copt cu diametru de 24-26 cm se tapetează cu hârtie de copt. Se aşează pe fundul formei 7 felii (rondele) de ananas (cca. 250 g) bine scurse şi uscate, apoi se presară nucile mărunţite şi amestecate cu zahăr tos fin.
- 2
Într-un vas se pune Mixul pentru 9 torturi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle şi laptele şi se amestecă cu mixerul 3 minute până la obţinerea unei compoziţii dense şi omogene.
- 3
Compoziţia astfel obţinută se amestecă cu ananasul rămas, tăiat bucăţele (cca. 100g). Se pune în forma de copt sş se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 50 de minute.
Cuptorul electric: 170 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 160 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 180 grade Celsius (preîncălzit)
Prăjitura se răstoarnă cât e caldă şi se lasă să se răcească pe un grătar.
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 2 ouă,
- 100 g unt sau margarină,
- 5 linguri de zahăr tos fin,
- 1 lingură faină,
- 200 ml lapte,
- 3 gălbenuşuri,
- 250 g brânză dulce,
- 100 g stafide,
- 3 albuşuri,
- 20 g Zahăr pudră Dr.Oetker,
- 15 g ciocolată de menaj.
Tort cu brânză
Cum se face?
Pentru blat:
- 1
Se unge cu unt o formă de copt cu diametrul de 26 cm şi se pudrează cu faină. Într-un vas se pune Mixul pentru 9 torturi, se adaugă oul şi se amestecă cu o lingură.
- 2
Se adaugă untul (margarina) rece de la frigider, tăiat în bucăţele şi se amestecă prin frământare rapidă (cu mâna) până la obţinerea unei paste compacte. Se aşează în forma rotundă şi se formează o bordură de 3 cm înălţime.
Pentru umplutură:
- 1
Într-un vas se amestecă 2 linguri de zahăr cu un ou şi o lingură de faină. Se adaugă treptat laptele şi se fierbe 3 minute amestecând continuu. Se lasă la răcit.
- 2
Într-un vas se pun 3 gălbenuşuri, 3 linguri de zahăr şi se amestecă cu mixerul până la obţinerea unei mase cremoase. Se adaugă brânza, stafidele spălate şi uscate, crema de lapte preparată iniţial şi răcită şi la final se încorporează 3 albuşuri de ou bătute spumă.
- 3
Se distribuie umplutura pe suprafaţa blatului şi se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 50 minute.
Dupa răcire se decorează cu zahăr pudră şi ciocolată.
Cuptorul electric: 180 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 3 ouă,
- 250 g unt sau margarină,
- 2 linguri gem de piersici,
- 150 g zahăr tos fin,
- 2 lămâi,
- 150 g faină,
- Zahăr pudră Dr.Oetker pentru pudrare.
Tartă cu lămâie
Cum se face?
Pentru blat:
- 1
Se unge cu unt o formă de copt cu diametrul de 26 cm şi se pudrează cu faină. Într-un vas se pune Mixul pentu 9 torturi, se adaugă oul şi se amestecă cu o lingură.
- 2
Se adaugă untul (margarina) rece de la frigider, tăiat în bucăţele şi se amestecă prin frământare rapidă (cu mâna) până la obţinerea unei paste compacte.
- 3
Se aşează în forma de copt şi se formează o bordură de 3 cm înălţime. Blatul astfel format se unge cu 2 linguri gem de piersici.
Pentru umplutură:
- 1
Se amestecă margarina (untul) cu mixerul la viteză mare, se adaugă treptat zahărul, coaja rasă de la o lămâie, ouăle, făina şi sucul de la o lămâie.
- 2
Compoziţia se pune în formă peste blat şi se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 50 minute. După care se pudrează cu zahăr şi se ornează cu felii de lămâie.
Cuptorul electric: 180 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
De ce mai ai nevoie:
- 1 plic de Mix pentru 9 torturi,
- 2 linguri zahăr tos fin,
- 125 g unt sau margarină (la temperatura camerei),
- 3 ouă,
- 50 ml lapte,
- Zahăr pudră Dr.Oetker pentru pudrare.
Tort Margherita
Cum se face?
Pregătirea aluatului şi coacerea:
- 1
Mixul pentru 9 torturi, zahărul, untul (margarina), ouăle şi laptele se amestecă cu mixerul câteva secunde (până la omogenizare) la treapta 1 şi apoi 3 minute la treapta 3.
- 2
Compoziţia rezultată se pune într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm, unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Se coace în partea din mijloc a cuptorului timp de 45 minute. După răcire, se pudrează cu zahăr pudră.
Cuptorul electric: 180 grade Celsius ( preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 grade Celsius (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: 190 grade Celsius (preîncălzit)
Bunătăți de la cutie

Totul evoluează, oamenii nu mai zboară pe distanțe lungi cu balonul cu aer cald, telefoanele fără fir sunt ceva normal iar prăjiturile cu gust “ca la mama acasă” sunt și ele acum moderne.
Ce e diferit față de cum le făceau mamele noastre? Ți-am pus toate ingredientele de bază necesare în același loc și ți-am ușurat munca oferindu-ți indicații simple și logice. Mai trebuie doar să alegi cu grijă fructele și lactatele proaspete și ești gata de desert!
Chiar dacă sunt la cutie, într-un pachet convenabil și mai accesibil, aceste prăjituri sunt făcute tot de tine. Gustul perfect, potrivirea aromelor, îndemânarea și dragostea pe care o pui în aceste prăjituri sunt ale tale.